onsdag 30 augusti 2017

Frihet och en värld av skatter

Åter på jobbet och åter på bloggen, dags att aktivera min skrivmaskin igen, fräscha upp den och byta färgband, men det blir ungefär lika färggranna kommentarer som tidigare.

Den här veckan slutar med en söndag som har den spännande rubriken "Friheten i Kristus".

Varje söndag har förutom de olika bibeltexterna också sitt bestämda tema eller sin rubrik.
Om man följer söndagarnas teman runt året kommer man att steg för steg få reda på mera om kyrkans budskap och bibelns texter. Det är en väg till fördjupning i livet.
Självklart är det ett urval eftersom bibeln är en stor och komplex och rik bok som man kan leva med hela livet utan att bli färdig med den.
Det finns alltid nytt att upptäcka. Och när vi själva växer eller lever våra liv och får nya erfarenheter kan vi igen hitta nya insikter och viktiga ord i bibeln och kyrkans traditioner - dvs människor som har levt före oss och som har funderat, tänkt och levt med sin tro i sin egen tid.

Det är en värld av skatter att upptäcka och som ger mod och hopp.

Det finns också negaiva saker där, missförstånd eller tidsbundna tankar som vi idag förkastar. Det finns fördomar och felslut och självmotsägelser, men det gör det ju i vår egen tid också.
Att fastna där är en dålig anledning till att missa hela den skatt som finns där, i bibeln och människors erfarenheter som de klätt i ord och som finns där för oss.

Men det är inte bara ord, utan också sånger, bilder, konstverk, musik och dans, och inte minst byggnader, kyrkorna som talar till oss med sitt språk.

Och kyrkoåret som du kan läsa mera om här.

En av de allra mest kända skrifterna av Martin Luther heter just En kristen människas frihet, läs mera om den här  Du kan också hitta själva texten på nätet om du klickar här.

fortsättning följer...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar