lördag 1 april 2017

Världens fest på gång - 2-4 juni i Västerås

Idag var det samling för funktionärerna för sommarens Världens fest i Västerås.
Det kommer att bli en stor samling i Västerås 2-4 juni 2017

Hela Svenska kyrkan och alla som är intresserade av internationellt arbete är välkomna och alla andra också förstås. Det blir internationella gäster från en rad olika länder, bl.a. bröder från klostret Taizé i Frankrike, från Palestina, Tanzania, Mocanbique, England och många fler.

Läs här om det spännande programmet!

En nyhet är att man inte behöver anmäla sig utan det är bara att dyka upp, och alla programpunkter är gratis. Bara ungdomar som vill bo på golv i en av stadens skolor och äta där behöver anmäla sig för att få plats.

Kyrkan är världsvid, kristna runt vår jord hör samman och det är självklart att vi behöver ha kontakt med varandra. Vi behöver stötta varandra och hjälpas åt att hitta bra sätt att vara kyrka i vår tid runt hela vårt klot.

Och vi behöver hjälpas åt för att hitta sätt att minska lidandet och ondskan bland alla människor på planeten. Som Antje Jackelén har sagt - vi hjälper vår nästa, inte för att de är kristna eller tillhör någon särskild grupp, utan för att vi är kristna.

Vi är alla människor, och det räcker för att vi ska angå varandra och ha ansvar för att livet ska bli så mänskligt och gott som möjligt för alla. Men vi klarar det inte själva, vi behöver Guds hjälp och varandra för att göra det.
Och dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar